Hokejaška reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je večeras susret drugog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo Divizije III u hokeju na ledu. Ledeni zmajevi slavili su protiv Ujedinjenih Arapskih Emirata rezultatom 6:1.

Reprezentativci Bosne i Hercegovine bili su mnogo bolji protivnik u prvoj trećini, a inicijativa na ledu izabranicima Briana Jokata isplatila se već u petoj minuti utakmice.Pogodak za vodstvo Ledenih zmajeva postigao je Amar Hadžihasanović nakon asistencije Mirze Omera i Farisa Ramića. Prvih 20 minuta završeno je s minimalnih 1:0 za našu reprezentaciju.

Ujedinjeni Arapski Emirati su izjednačili u sedmoj minuti drugog perioda igre. Mohammed Al Shamsi je asistirao, a mrežu Pribišića zatresao Juma Al Dhaheri. Prednost našoj reprezentaciji vratio je kapiten Dino Čordalija u 12. minuti druge trećine na asistenciju Armina Arslanagića. Samo tri minute kasnije bilo je 3:1 za izabranike Birana Jokata. Golman Edis Pribišić i Minel Bakal su asistirali, a mrežu Khaleda Al Suwaidija zatresao je Mirza Omer.

U posljednjih 20 minuta reprezentacija Bosne i Hercegovine postigla je još tri gola. Dino Čordalija je u sedmoj minuti posljednje trećine postigao svoj drugi pogodak na utakmici, a u 53. minuti pogodio je i treći put večeras. Samo dvije minute kasnije izabranici Birana Jokata postigli su i treći pogodak. Mrežu Ujedinjenih Arapskih Emirata zatresao je Mirza Omer.